Resrutt

En sak jag verkligen gillar med att resa är att fotografera det jag ser. Det går ibland så långt att en utflykt kan bli helt förstörd om inte kameran är med/funktionabel. Som när jag råkade glömma batterierna i laddaren när vi skulle till Cliffs of Moher på Irland…oops. Kan bara tacka den alldeles fantastiska guiden Ray på Galway Tour Company för att den utflykten inte blev en total katastrof…och så har jag ju en anledning att åka tillbaka dit. 😀

När jag kommer tillbaka från en resa brukar det bli en fotobok av det hela. Jag har tidigare använt Apples Aperture för att göra böckerna, men nu med nysläppta Photos var jag nyfiken på om det var något att byta till. Massor med nya bok-mallar, layouter och…kartor. Kartor i ALLA mallar, inte bara i 2 av dem, som i Aperture. Började tro att jag skulle få byta program, men… Först och främst verkar det inte gå att bara skriva in en plats och automatiskt få den på rätt ställe. När jag sedan släpade in en bild som faktiskt var tagen här i Östersund blev det så här. Dubbla punkter, dubbla etiketter. Och inga pilar mellan olika punkter heller.

Karta och bild i Apple Photos.

Så, näe, jag får nog hålla mig till Aperture ett tag till. Slängde ihop en resrutt där medan jag ändå var i farten, då det är så oerhört smidigt. Jag startar som sagt med flyg till London, sen tåg till Conwy. En natt där, sen blir det ett par bussar till Caernarfon där jag stannar nästan en vecka. Först hade jag tänkt ta tåget direkt till Cardiff därifrån, men insåg sen att då går tåget IN I ENGLAND. Till höger/öster om den där Walesiska gränsen på bilden nedan. Och hur kul är det då? Så, det blir istället buss till Aberystwyth, ett par nätter där, och sedan buss ner till Cardiff där jag stannar en dryg vecka innan jag tar tåget tillbaka till London. Sen blir det naturligtvis diverse utflykter från varje ort också… 😀

Resrutt i Wales.

Resrutt i Wales.

2 thoughts on “Resrutt

    • Ehm…känns inte som att jag kan lova det, men ska försöka uttala Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch på video när jag är där…;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.