Street art i Shoreditch

Vanligtvis när jag är i London brukar jag gå minst tre guidade promenader med walks.com. Men inte den här gången. Förutom de två spökpromenaderna hade jag planerat in söndagspromenaden från Bowl of Chalk. Guiden, Jonnie, är en trevlig grabb i övre trettioårsåldern vars inställning till guidning är mest ”här är ett trevligt gäng, vi tar en promenad ihop och så berättar jag lite grejor”. Ingen fast rutt eller bestämt snack. Inte det heller vad jag är van vid, men den här gången funkade det. Riktigt bra.

Vi blev en grupp på 15 personer, vilket enligt honom var rätt många. Varmt och skönt väder, lagom tempo och intressanta vyer. Vi gick runt i östra London, från Old Street tunnelbanestation till Spitalfields Market. Och vi såg konst. Grafitti, men konst. Han berättade om annat också, någon kyrkogård och en kyrka som tydligen har fantastiska toaletter, men det var gatukonsten som var höjdpunkten. När jag gick runt själv efteråt spanade jag ömsom mot taken, efter svampar, ömsom mot trottoaren, efter tuggummin. Verken på väggarna var oftast lättare att se… 😛

Guiden Jonnie.

Av Banksy.

Tuggummikonst. Tydligen finns det hundratals av dessa på Millennium Bridge.

Taksvamp.

Stik. En jätteversion av samma figur syns från tunnelbanan när man åker genom Acton Town på väg till/från Heathrow.

Lekplats.Londons äldsta kaffevagn. De har till och med asfalterat runt den.


Senare på kvällen hade jag biljett till ”The Play that Goes Wrong” på Duchess Theatre. Hade läst att den skulle vara riktigt rolig, och…oj. Först och främst, boka! Och när ni sen ska dit, kom tidigt. Massor med tokigheter försiggår redan innan föreställningen börjar. Det är rekvisita som går sönder eller försvinner, aktörer som tabbar sig eller blir knockade. Gapflabbade måååånga gånger under de två timmarna…:-D (Själva storyn är egentligen ovidkommande, men det är ett mordmysterium.)

2 thoughts on “Street art i Shoreditch

  1. Pingback: Sightseeing London |

  2. Pingback: Don, don, don…LONDON! - Lizzans Reseblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.