Sightseeing London

Fredagen vigdes till sevärdheter. Vi hade bokat biljett till Westminster Abbey, så efter en promenad från hotellet via Trafalgar Square gick vi in och tittade runt där. Det var inte tillåtet att fotografera där inne, och ska jag vara ärlig blev jag mer imponerad av St David’s Cathedral i St David, Pembrokeshire, Wales än den här. Men det kanske har att göra med att det var mindre folk och mer oväntat att hitta en sådan byggnad nästan mitt ute i ingenstans än mitt i London.

Fontän på Trafalgar Square

Lord Nelson

Horse guard

Abraham Lincoln

Westminster Abbey

När vi gått runt hela varvet gick vi ner till vattnet och köpte biljett till City Cruises, tur och retur Greenwich. Vädret var riktigt bra, även om det blåste kallt ibland. Hann fota en hel del sevärdheter från båten innan vi klev av i Greenwich och hade runt 10 minuter på oss att kolla runt innan båten skulle gå tillbaka. (Det går flera båtar, men vi hade teaterbiljett bokad och en tid att passa) Cutty Sark hann vi dock se från marken också.

Palace of Westminster och Elisabeth Tower, gömt bakom byggnadsställningar.

Snabb flodbåt

Fripassagerare. Charing Cross station i bakgrunden.

Millennium Bridge och Tate Modern

Tower of London

Old Royal Naval College i Greenwich, The Royal Observatory på kullen i bakgrunden.

Cutty Sark, världens sista överlevande Tea Clipper (skepp som snabbt skulle ta med sig den nya skörden te från Kina till England.)

The Shard, med HMS Belfast i förgrunden.

Tower Bridge

Canary Wharf med One Canada Square i mitten.

Sedan middag och teater. Det hade bara blivit en burgare på stående fot till lunch, så vi ville helst ha lite mer ordentlig middag. Trodde först att det skulle bli rejäl tidspress, men när vi såg en trevlig italiensk restaurang, Assaggetti, och att vi hade gott om tid traskade vi in där. Jag tog en pasta carbonara och Sandra en bolognese. Och det var jättegott. 😋 Alltid ett bra tecken när personalen pratar italienska. Tiramisu till efterrätt, och sen var det bara att hämta biljetterna och ta plats. 5:e raden, och det kom ett par långa herrar och satte sig framför oss, så vi fick luta oss lite hit och dit för att se ibland. Men mest satt vi och skrattade. Ordvitsar, dråpligheter, förväxlingskomik och utnyttjande av HELA scenen (tänker inte avslöja detaljerna), plus att de kunde sjunga riktigt bra. 5 🌟! Vad vi såg? The Comedy About a Bank Robbery, från samma gäng som gjort pjäsen jag skrattade åt längst ner i det här inlägget.

One thought on “Sightseeing London

  1. Pingback: Don, don, don…LONDON! - Lizzans Reseblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.