Spökrika Edinburgh

Jamen då var man i Edinburgh, då. Jag har knappt fotograferat något alls på två dagar nu, kände att jag behövde en lite avkopplad dag idag och dessutom hade jag ett viktigt ärende att uträtta. Men så här bor jag i alla fall:

Det är i alla fall bekvämt. 😁

Premier Inn, budgethotellkedja. Det är stort, billigt och opersonligt. Läget är perfekt, alldeles intill tågstationen och Royal Mile, och nämnde jag att det var billigt? Lyckades få precis den här veckan för 775 kronor per natt om jag betalade i förväg. MITT I EN STAD. Annars kostar det nästan det dubbla – vill man komma undan billigare får man leta sig längre från centrum, vad jag har sett. Ja, jag har lite flyt. Eller så kallas det research. Eller lite både och. 🙂 Trevligt nog är det i alla fall, skön säng och bra dusch, vilket jag uppskattar ännu mer efter den ganska dåliga duschen på Wavecrest. Har inte bokat frukost, för jag ville kunna undvika att behöva ställa väckarklockan i alla fall några dagar på semestern. 😝 Imorgon blir det dock frukost här, då jag har bokat en privat guide för en tre timmars vandring runt stan.

Idag blev det istället frukost på Milk:

Mums x 2! 😋😋

Och lunch på Wagamama. Grönt och fräscht och väääääldigt gott. Skön kontrast mot korv och ägg och bacon varenda morgon.

Mellan frukosten och lunchen blev det dock ett besök på ett par favoritaffärer. Först Apple, då min iPad har blivit lite trasig. 😔 Den fungerar fortfarande, men ett band med pixlar över skärmen har blivit extra pixliga, flimrar ibland och hänger inte med på ljusskiftningar. Lite jobbigt för fotoredigering…😔😔😔 Hursomhelst var jag in hos Apple för att fråga om det gick göra något åt och jag var ganska beredd att helt enkelt köpa en ny och fixa den här senare. Men…”det fixar vi på garantin”, sa de och beställde hem en ny till mig. Inget knussel eller nånting. Frågade inte ens om något hade hänt med den. Nu är det bara att hoppas att nya paddan hinner hit innan jag måste åka härifrån…😱

Medan jag väntade på min tur hos Apple-genierna (ja, de kallas så 😁) hann jag med ett besök på Bravissimo. Denna gången blev det ”bara” en baddräkt. Och efter det en sväng på Primark. Hittade två par byxor som funkar helt okej, dock inte mina favorit-jeans.

Efter lunch slappade jag en stund på hotellet. Bokade in mig på en spökpromenad 20:30 och då jag redan var ganska trött i fötterna ville jag inte vara alltför sliten redan innan. Har ju som sagt en vandring imorgon också… Det blev middag på Byron, men det kanske var sista gången…tycker inte alls de är lika bra längre. 🤔 Sedan hamnade jag på en gatuartistshow av Skottlands ende svärdslukare. Han jonglerade även med knivar och paradnumret skulle vara att han lade sig under en spikplatta, medan en man skulle ställa sig på spikplattan, och sedan skulle han (svärdslukaren) äta eld samtidigt som han låg där. Nu missade jag dock slutet eftersom han prompt skulle pladdra så länge om att han ville att vi skulle betala. Jag hade ju en tid att passa, som tur var bara 50 meter därifrån, men hade han snott sig på lite hade han hunnit göra sitt trick och få sina pengar. Såg fler i publiken där som skulle med på samma vandring och som också tyckte han snackade för länge.

Men sen blev det då spökvandring med Mercat Tours; Doomed, Dead and Buried. Vår guide hette Rachel och var en av de bättre jag haft äran att lyssna till. Riktigt bra framträdande. Jag fick bidra med ett läskigt skratt på ett par ställen i en historia, vilket naturligtvis var höjdpunkten för allihop. 😂😝 Eller så inte. Vi började på några ställen ovan jord, bland annat i en mörk, smal gränd, och fortsatte sedan ner i valven under South Bridge. Där nere blev det kusligt värre. Det är inte många guider som har fått kalla kårar att gå längs nacken på mig, men hon gjorde det. Minns i och för sig att jag tyckte förra promenaden jag gjorde hos Mercat Tours var riktigt bra också, men annars är det nog bara Cardiff-vandringarna som varit kusligare. Vi avslutade sedan vandringen på Canongate-kyrkogården där hon berättade några historier till. Rekommenderas varmt, fem spöken av fem. 👻👻👻👻👻

When in Scotland…nationaldrycken (tillsammans med whisky) och lokala chips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.