Totalt Totnes

Sista dagen i Totnes, och jag unnade mig sovmorgon. Missade frukosten på hotellet, och traskade istället iväg till Totnes Rare Breeds Farm, sådär 2 kilometer bort. Eventuellt lite mer med min snurriga väg. Köpte mig en panini med ost och tomat, som man naturligtvis fick chips till. De är lite insnöade på friterad potatis här. Gick sedan in på farmen och möttes av…UGGLOR! 😁🦉 Och om man pratade med personalen så kunde man få hälsa på dem, men jag valde att vänta med det tills jag sett resten. Det var inte ett jättestort ställe, men det tog ändå tid att gå runt eftersom djuren var så roliga att titta på. Mycket får, getter och höns och andfåglar av olika slag, men även ett par grisar och åsnor och alpackor. De som stal showen totalt var dock getingarna…

Roligast på farmen, Dvärggetter.

…ja…heter de inte så? De sprang och studsade och skuttade, och några klättrade upp på folks ryggar eller i knät på dem. Även på mig, när jag satte mig inne i hagen en stund. Charmiga små lymlar. 😁 Man kunde även köpa påsar med djurmat för att mata dem, och de större getterna var absolut inte blyga. Såg dem två gånger rycka matpåsen ur händerna på en vuxen som var lite oaktsam. Inte delade de med sig med sina småttingar heller.

Mat?

Kvackande och kacklande var det gott om. De överst till vänster är indiska löpankor och var riktigt kvicka.

Alpacka, angoraget, baby alpacka (typ tre veckor gammal), gris av något slag och en åsna. Som hette Harry.

Gick senare tillbaka mot utgången och ugglorna. En annan familj hade haffat en skötare som tog fram en uggla till dem och en till mig som vi fick klappa lite lätt på ryggen. Efter att jag tvättat händerna hade dock ägaren av farmen kommit dit och skulle visa ugglor för några andra, så jag hakade naturligtvis på igen. Hon var jätteduktig på att berätta om ugglorna, och så fick vi hälsa på dem allihop. Det märktes också att hon verkligen brydde sig om djuren.

”Några” ugglor. 😁🦉 Uppe till vänster Merlin, en berguv som fluffar upp sig, sedan motsols: Bandit, australisk spökuggla; Oscar, nordlig gråuggla; Jake, tornuggla; Flitwick, minervauggla; och på stora bilden Wizard, berguv som visar upp sina fantastiska vingar. (Översättning av ugglearter via Wikipedia, jag kan vara helt ute och cykla)

Lady Grey, Lappuggla, den av ugglorna som ser störst ut men är mest bara fjädrar.

Nöjd och glad traskade jag sedan vidare mot Totnes Castle. Det här var i alla fall ett slott på riktigt, men har man sett Conwy och Caernarfon och Harlech blir man inte så imponerad av vad som i stort sett är två ringformade murar med en nu torr vallgrav utanför. Även om man kunde klättra upp på den inre muren. Trevlig utsikt var det i alla fall.

Det räckte visst inte med en väldigt brant backe upp till biljettkiosken till slottet…men så ser man bra däruppifrån också.

Det mest spännande på det här slottet – ingången och de två dörrarna upp till muren.

Utsikt över Totnes. High Street går lite till höger om mitten av bilden, bredvid den röda kyrkan, och Bridgetown där jag bodde är vid den andra, grå kyrkan.

Återvände sedan till Pie Street som var i stort sett tomt, då det väl egentligen var mittemellan lunch och middagstid. Tog en Steak and Ale paj denna gången, den rostade potatisen och en annan sås. Valde dock samma cider. Nästan lika gott som i förrgår. Kände också att jag mäktade med efterrätt så jag beställde en sticky toffee pudding som var helt underbar. Den också. Men nu är det väl slut på pajätandet. Inget kan ju matcha detta. 😝

Mums! Förstår bara inte varför det måste vara jordgubbar till allting. Men ser ni mönstret i florsockret på tallriken? 😁

Klättrade uppför High Street igen för att ta mig till den där utsiktspunkten mot slottet som jag såg häromdagen. Insåg att jag hade tagit en lite jobbigare väg dit än nödvändigt, men vad gör väl en extra uppförsbacke? Utsikten var i alla fall helt okej.

Totnes Castle från Western bypass. Hade kanske varit bra att vara lite längre för att komma över blommorna. Men att lyfta på kameran tänkte jag inte på och att klättra på stängslet kände jag mig inte säker nog på foten för, så…blommigt fick det bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.